گوشت گوسفند و گاو يكي از مهم ترين اجزاي سبد غذايي انسان ها را تشكيل مي دهند . مصرف گوشت اين حيوانات در حد تعادل به دليل اينكه منبع مغذي از انواع ويتامين ها ، مواد معدني ، پروتئين و ... مي باشد براي سلامت بدن بسيار مفيد مي باشد .البته در نظر داشته باشيد بدن گوسفند و گاو تنها از گوشت قرمز تشكيل نشده و قسمت هاي مفيد ديگر همچون جگر ، سيرابي ، پاچه و كله را نيز دارد .

گوشت گوسفند و گاو :

 
گوشت قرمز به عنوان يك ماده غذايي حاوي پروتئين و اسيدهاي آمينه براي تامين نيازهاي بدن به نوعي ضروري مي باشد . چربي گوشت كه به نوع نژاد و جنس دام نيز بستگي دارد ، يك منبع با ارزش از انرژي مي باشد و بر طعم و مزه گوشت اثر گذار است . مواد مغذي گوشت تا حدود زيادي به راحتي جذب سيستم گوارشي مي شود . چربي گوشت دام هاي همچون گاو و گوسفند براي مدت بيشتري در معده باقي مي ماند و گرسنگي را به تاخير مي اندازد . برخي مواد موجود در اين ماده غذايي باعث ترشح بزاق و اسيد معده شده و تمايل انسان ها را به غذا خوردن افزايش مي دهد . ميزان مصرف گوشت قرمز در جهان بسيار بالا مي باشد و ساليانه دامداران زيادي براي تامين اين نياز به پرورش انواع دام زنده از جمله گاو و گوسفند مشغول هستند . بر اساس نتايج آمارها گوشت گاو بيشترين مصرف را در جوامع مختلف به خود اختصاص داده است . متوسط وزن گاو هايي كه براي كشتار راهي كشتارگاه ها مي شوند چيزي در حدود 500 كيلوگرم مي باشد اين براي گوسفندان به طور ميانگين 70 كيلوگرم است .
 
در صنعت فراوري و بسته بندي گوشت ساليانه گردش مالي بسيار زيادي در جريان است به طوريكه برخي كشورها همچون استراليا سرمايه گذاري ها هنگفتي در اين حوزه براي بدست آوردن سهم بزرگي از اين بازار ، انجام داده اند .
 
روش هاي معمول كه براي حفظ كيفيت گوشت براي مدت زمان طولاني و جلوگيري از فساد توسط باكتري ها و ميكروب ها انجام مي شوند عبارتند از : انجماد ، فراوري مثل سوسيس و كالباس ، خشك كردن و كنسرو
 
اگرچه اين روش ها وجود دارند اما اغلب مردم ترجيح مي دهند كه گوشت تازه مصرف كنند .
 
 با بیماری تب مالت در این لینک آشنا شوید .